Marcella

Met een Italiaanse vader en een Nederlandse moeder ben ik tweetalig opgevoed in Rotterdam. De Italiaanse roots blijven door de jaren heen terugkomen in tradities en gewoontes die wij thuis hadden. Geen ‘prakkie’ voor ons maar pasta, lasagna en meestal traditionele gerechten uit Calabrië, de streek waar mijn vader geboren is. 

Mijn Italiaanse familie is al in de jaren 60 verhuisd naar Rome waar zij zijn neergestreken in het noordelijke deel. Hier kom ik dan ook ieder jaar graag naar terug om bij de familie en vrienden te zijn. 

Nadat ik enkele jaren werkzaam ben geweest in het toerisme in Italië wilde ik mij toch vestigen in Nederland en bekijken hoe ik mijn passie voor Italië en de Italiaanse keuken kon gaan overbrengen. 

In 2016 ben ik daarom begonnen met Saluti da Italia. Hiermee breng ik Italiaanse delicatessen naar Nederland om iedereen mee te laten genieten van deze heerlijkheden. Ze zijn met name glutenvrij (en lactosevrij) omdat ik merkte dat de kwaliteitsstandaard van glutenvrij eten in Italië hoger ligt dan in Nederland (hier komt gelukkig wel steeds meer verandering in).
Mijn beste vriendin heeft coeliakie en kon niet altijd meegenieten, maar sinds ik haar meeneem naar Italië geniet zij net als ik volop van de Italiaanse keuken! In Italië blijven ze namelijk dichtbij de originele recepten en zijn dan ook vaak niet te onderscheiden van de ‘gewone’ gerechten.

En dat is nu precies mijn doel; iedereen mee laten genieten op een manier die bij hem of haar past.

Middels de workshops die Saluti da Italia heeft georganiseerd i.s.m. de in Italië zeer bekende chefkok Marco Scaglione is het nu tijd dat wij richting Italië gaan reizen, om daar de workshops te houden waar je echt te midden van het Italiaanse leven hiervan kan genieten.